´╗┐

Retete culinare

conserve si gemuri noi

Retete culinare: Gem de caise

Gem de caise


Se scot samburii din caise. Ideal ar fi sa se aleaga caisele foarte bine coapte. Se pun caisele intr-o cratita, apoi se pune zaharul peste ele si se lasa asa cateva ore. Se pune cratita la cuptor si se fierbe la foc potrivit pana cand gemul scade la jumatate. ...

Detalii reteta

Retete culinare noi: Reteta numarul 1 din categoria conserve si gemuri

Retete culinare: Gem de gutui

Gem de gutui


Se spala gutuile dupa care se dau prin razatoarea mare. Din zahar si apa se face un sirop care se pune peste gutuile razzuite. Se pune astfel compozitia la fiert, in primele 20 minute la foc iute, iar apoi inca 30 minute la foc potrivit. Se pun in borcane ...

Detalii reteta

Retete culinare noi: Reteta numarul 2 din categoria conserve si gemuri