Retete culinare

Tocana de ciuperci

Retete culinare: Tocana de ciuperci

Tocana de ciuperci



Ingrediente reteta:


  1. 1 kg. ciuperci

  2. 1 ardei

  3. 1 ceapa

  4. o lingura faina

  5. 100 gr. lapte

  6. boia, piper, delikat

  7. patrunjel verde

  8. ulei



Timp de preparare: 50 de minute


Mod de preparare:

Ciupercile, dupa ce sunt spalate si curatate, sunt taiate cubulete. Se taie ceapa si ardeiul marunt si se pun la calit. Atunci cand ceapa capata o culoare sticloasa se adauga o lingurita de boia dupa care se pun ciupercile taiate. Se mai adauga apa, 1/4 din pahar (ciupercile lasa multa apa), delikat si se acopera lasandu-se la fiert. Intre timp se amesteca faina cu laptele, iar cand ciupercile sunt fierte se adauga peste acestea si se presara piper dupa gust. Se mai lasa pe foc aproximativ 30 de secunde si se adauga patrunjelul taiat marunt. Se opreste focul si se lasa vasul acoperit inca vreo 10 minute, dupa care se poate servi.

Reteta culinara: din categoria legume si lacto-vegetariene





Bijuteria de lux Papillon Construct