Retete culinare

Supa de macris

Retete culinare: Supa de macris

Supa de macris



Ingrediente reteta:


  1. 3 litri apa

  2. 500 gr. macris

  3. 2 cartofi

  4. 1 lingura unt

  5. sare

  6. 1 galbenus

  7. 2 linguri smantana



Timp de preparare: 40 de minute


Mod de preparare:

Macrisul trebuie sa fie foarte tanar, de aceea aceasta supa nu este gustoasa decat foarte devreme primavara. Se alege si se spala bine macrisul. Se inabusa intr-o cratita cu putin unt pana cand se moaie. Se trece apoi intr-o oala cu apa in care a fiert zarzavat, impreuna cu cartofii curatati si taiati bucati, si sare cat trebuie. Se lasa sa fiarba jumatate de ora. Cand este aproape gata, se adauga cateva frunze de macris spalate, care au fost pastrate de la inceput, si se mai da odata in clocot. Inainte de a fi servita, se drege cu un galbenus si doua linguri de smantana.

Reteta culinara: din categoria supe, borsuri sau ciorbe





Bijuteria de lux Papillon Construct