Retete culinare

Supa de carne

Retete culinare: Supa de carne

Supa de carne



Ingrediente reteta:


  1. 1,5 kg. carne

  2. 4 litri apa

  3. 2 morcovi

  4. 1 radacina patrunjel

  5. o jumatate de telina

  6. 2 cepe

  7. sare dupa gust



Timp de preparare: o ora si 10 minute


Mod de preparare:

Se pune la foc mic, intr-o oala descoperita, carnea si o bucata buna de os. Ca sa fie supa mai gustoasa, se pune cu apa rece la foc, daca tinem insa sa fie rasolul mai bun, se pune cu apa fierbinte. Si intr-un fel si altul, se pune oala pe foc potrivit, sa fiarba in clocote mici, numai asa va iesi sucul treptat din carne si supa va fi limpede.Cand incepe sad ea in clocote, se ia spuma si se toarna o lingura de apa rece.Aceasta face sa se mai ridice un rand de spuma la suprafata, care este iarasi inlaturata. Operatia aceasta se mai repeat inca o data. Cand supa nu mai are nici urma de spuma deasupra, se sterge spuma uscata de pe marginea oalei cu o carpa umeda, dar foarte curate, si se adauga sare, mai putina decat s-ar cere la gust, deoarece supa scade la fiert si se mai sareaza. Se adauga zarzavatul curatat si spalat. Se acopera oala, pentru ca supa sa nu scada prea tare, lasand totusi o mica deschizatura si se fierbe la foc potrivit pana este gata. Trebuie sa fiarba neintrerupt cel putin 3 ore dar numai in clocote mici. Cand este gata se strecoara si numai atunci i se adauga garnitura cu care dorim sa o servim la masa.

Reteta culinara: din categoria supe, borsuri sau ciorbe





Bijuteria de lux Papillon Construct