Retete culinare

Salata mixta cu sos de ansoa si crutoane

Retete culinare: Salata mixta cu sos de ansoa si crutoane

Salata mixta cu sos de ansoa si crutoane



Ingrediente reteta:


  1. o andiva

  2. o anghinare

  3. un fenicul

  4. 400 gr. sparanghel din conserva

  5. 100 gr. castravete

  6. 125 gr. rosii pitice

  7. 75 gr. masline negre

  8. 2 felii de paine

  9. 2 linguri ulei de masline

  10. 50 gr. fileuri de ansoa

  11. o lingurita de mustar de Dijon

  12. un catel de usturoi zdrobit

  13. o lingura de zeama de lamaie

  14. piper negru macinat

  15. sare



Timp de preparare: 40 de minute


Mod de preparare:

Se curata andiva si anghinarea si se pun deoparte frunzele mai mari, iar cele mici se aranjeaza intr-un castron mare de salata. Bulbul de fenicul se taie in felii subtiri, sparanghelul se taie in bucati nu prea mari, castravetele in felii nu prea groase si rosiile in jumatati. Odata taiate legumele se pune totul in castronul de salata, impreuna cu maslinele. Pentru prepararea sosului, se scurg fileurile de ansoa si se pun in vasul robotului de bucatarie impreuna cu mustarul, usturoiul, uleiul de masline, zeama de lamaie, 2 linguri de apa fierbinte si piper dupa gust. Se mixeaza pana la obtinerea unei compozitii omogene. Se taie feliile de paine in cuburi, se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc cuburile de paine timp de 3 minute, amestecand des. Dupa ce s-au rumenit cuburile de paine se scot si se lasa sa se scurga pe o bucata de prosop de hartie. La final se toarna jumatate din sosul de ansoa peste salata din castron si se amesteca bine. Pentru servire se aranjeaza pe margine frunzele de andiva si de anghinare pastrate, se toarna sosul ramas, si se presara crutoanele.

Reteta culinara: din categoria salate





Bijuteria de lux Papillon Construct