Retete culinare

Rata la cuptor cu sos de portocale

Retete culinare: Rata la cuptor cu sos de portocale

Rata la cuptor cu sos de portocale



Ingrediente reteta:


  1. o lingurita de scortisoara macinata

  2. 150 gr. unt

  3. o rata proaspata eviscerata

  4. 2 portocale

  5. 450 ml. suc de portocale

  6. 120 gr. zahar

  7. piper macinat

  8. sare



Timp de preparare: doua ore si 30 de minute


Mod de preparare:

Se lasa rata eviscerata sa ajunga la temperatura camerei, dupa care se pune sare, piper, scortisoara si se umple cu cele doua portocale curatate. Odata umpluta rata se da la cuptor timp de doua ore la o temperatura de 160°C. Din cand in cand se mai unge cu unt. Intr-un vas separat se fierbe sucul de portocale, cu zahar, cu 100 gr. de unt amestecandu-se continuu pana ajunge la consistenta mierei. Dupa ce rata este gata se toarna jumatate din sos peste rata si se mai lasa in cuptorul oprit, 10 minute. Poate fi servita cu garnitura de varza calita, piure de cartofi, legume natur, mazare, cuscus sau orez.

Reteta culinara: din categoria carne de pasare





Bijuteria de lux Papillon Construct