Retete culinare

Prajitura cu branza de vaci

Retete culinare: Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci



Ingrediente reteta:


  1. 400 gr. faina

  2. 150 gr. zahar

  3. 3 linguri cacao

  4. 250 gr. margarina

  5. 2 linguri smantana

  6. 1 plic zahar vanilat

  7. 1 plic praf de copt

  8. 2 pachete de branza de vaci

  9. zahar dupa gust

  10. 2-3 galbenusuri

  11. albsurile batute spuma



Timp de preparare: o ora si 5 minute


Mod de preparare:

Se face o coca potrivit de vartoasa si se imparte in doua parti egale. Una din ele se framanta cu 3 linguri de cacao. Atat coca alba cat si cea cu cacao se pun la congelator pentru 2-3 ore, pana cand se intaresc. Se amesteca toate branza de vaci cu zaharul si cu galbenusurile amestecandu-se pana cand zaharul se topeste. Se incorporeaza compozitia obtinuta in spuma de albusuri mestecand cu o lingura de lemn de jos in sus. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se razaleste in tava, uniform coca alba, peste care se pune un strat subtire de gris a apoi se pune compozitia cu branza de vaci. Din nou se presara un strat subtire de gris, ca la final sa se razaleasca coca colorata. Se da la cuptor pentru 30 - 35 minute.

Reteta culinara: din categoria dulciuri si desert





Bijuteria de lux Papillon Construct