200 gr. faina
½ pachetel drojdie de bere
1 lingurita zahar
2 linguri ulei
½ lingurita sare
apa calduta
50 gr. feli subtiri de jambon
1 dovlecel
½ ananas proaspat
ardei iute
cimbru macerat in ulei de masline
frunze de menta
Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 2-3 linguri de apa calda si o lingurita de faina, dupa care se lasa 20 minute la cald, sa creasca. Se cerne faina pe o planseta, se face o adancitura in faina si se adauga sare, ulei, maiaua dospita si apa calda cat sa se obtina un aluat potrivit. Se framanta bine si se mai lasa la crescut cca. 30 minute. Se impartea aluatul in doua parti egale si se intind 2 foi, care se aseaza fiecare in cat,e o tava. Se asaza in mijloc o felie rotunda de ananas iar restul se taie in cubulete si se imprastie pe toata foaia de aluat, se adauga feliile subtiri de jambon, ardeiul iute taiat in rondele, cimbrul macerat in uleiul de masline. Se stropeste totul cu uleiul de la macerat si se pune totul la cuptor pentru 30 minute. Cand e gata se orneaza cu frunze de menta si se serveste calda.
Reteta culinara: din categoria pizza