Retete culinare

Pizza contadino

Retete culinare: Pizza contadino

Pizza contadino



Ingrediente reteta:


  1. 250 de gr. de faina

  2. 150 de ml. de apa

  3. 15 gr. de drojdie proaspata

  4. 30 de ml. de ulei

  5. o lingurita de zahar

  6. 50 de mililitri de suc de rosii

  7. un catel de usturoi pisat

  8. paprika dulce sau iute

  9. piper

  10. oregano

  11. sare

  12. 200 gr. sunca

  13. 100 gr. ciuperci proaspete

  14. 100 gr. salam uscat

  15. un ardei gras

  16. un ardei iute

  17. 50 g.r masline

  18. 300 de grame de mozzarela sau cascaval



Timp de preparare: o ora si 30 de minute


Mod de preparare:

Pentru blat se dizolva in apa calduta o jumatate de lingurita de zahar, drojdia si sare dupa gust. Dupa ce sunt dizolvate se pune toata compozitia intr-un vas in care a fost pusa faina in prealabil si se framanta bine pana cand se obtine un aluat omogen. Odata obtinut aluatul omogen se pune uleiul si se mai framanta aluatul pana ce se incorporeaza tot uleiul. Aluatul astfel rezultat se acopera si se lasa la dospit daca este posibil intr-un spatiu in care temperatura este de 30° C. La dospit trebuie lasat minim 30 minute sau pana ce aluatul isi dubleaza volumul, dupa care poate fi intins in tava, insa daca timpul permite poate fi lasat cateva ore la frigider. Pentru sos se amesteca bine sucul de rosii, cu piper, sare, oregano, usturoi paprika si o jumatate de lingurita de zahar dupa care se pune sosul cateva minute la foc pana da in clocot si se ingroasa putin. Pe pizza se pune sunca, ciuperci proaspete, salam uscat, ardei gras, ardei iute, masline si 300 de grame de mozzarela sau cascaval.

Reteta culinara: din categoria pizza





Bijuteria de lux Papillon Construct