Retete culinare

Ciorba de perisoare din carne de peste

Retete culinare: Ciorba de perisoare din carne de peste

Ciorba de perisoare din carne de peste



Ingrediente reteta:


  1. 2 kg. peste

  2. 1 morcov

  3. 1 radacina patrunjel

  4. 1 telina mica

  5. o varza mica

  6. 2 buc ardei gras (galben si rosu)

  7. 3 rosii decojite

  8. 1 ceapa

  9. 1 legatura marar

  10. 1 legatura leustean

  11. 1 cana orez

  12. ulei

  13. sare

  14. piper

  15. carnea de peste dezosata (500 - 800 gr.)

  16. 2 felii de paine muiate n lapte si stoarse

  17. 3 oua

  18. 1 ceapa taiata marunt

  19. 1 legatura marar

  20. smantana



Timp de preparare: o ora si 25 de minute



Mod de preparare:

Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert in apa cu sare, la foc mic. Se dezoseaza pestele. Separat, capetele si oasele ramase se pun la fiert in 2 litri apa cu sare. Dupa ce a fiert cateva minute, se strecoara totul peste zarzavat, lasand sa se imbine gusturile la foc mic. Carnea de peste se trece prin masina de tocat cu gauri foarte mici de 2 ori, se adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa, ouale batute, ceapa data pe razatoarea mica, mararul tocat, sare si piper dupa gust. Se amesteca totul foarte bine. Se ia din compozitie cu lingura formandu-se perisoarele, se tavalesc prin faina alba, se dau la fiert in ciorba de peste dupa ce am adaugat cescuta cu orez. Cand se ridica la suprafata, perisoarele sunt fierte. Se potriveste dupa gust, se acreste cu otet balsamic sau lamaie si se adauga leusteanul.

Reteta culinara: din categoria supe, borsuri sau ciorbe