Retete culinare

Muratura de morcovi

Retete culinare: Muratura de morcovi

Muratura de morcovi



Ingrediente reteta:


  1. 2.5 kg. morcov

  2. 4 ardei piscosi

  3. 6 catei de usturoi

  4. 6 bucati de hrean

  5. 150 gr. zahar

  6. 150 ml. otet

  7. conservant

  8. sare



Timp de preparare: doua ore


Mod de preparare:

Dupa ce se curata morcovii, hreanul si cele sase bucati de usturoi se dau toate prin razatoare si se pun intr-un vas mare. Dupa ce este gata aceasta operatiune se taie rondele ardeiul piscos si se adauga celorlalte legume. Intr-un alt vas se pune 150 de mililitri de otet, 150 de grame de zahar, conservantul si sarea dupa gust si se omogenizeaza bine pana ce se topeste zaharul. Odata omogenizate toate se toarna peste legume si se amesteca toate bine timp de 5 - 10 minute pana ce incepe sa lase morcovul zeama, cand se acopera si se lasa timp de 24 de ore. Dupa ce a stat 24 de ore se mai amesteca inca odata si se pune in borcane unde se apasa bine pentru a ramane acoperite de sucul lasat de morcov. Odata puse capacele pe borcane pot fi duse in camara sau in pivnita.

Reteta culinara: din categoria muraturi





Bijuteria de lux Papillon Construct