Retete culinare

Kurtos kalacs

Retete culinare: Kurtos kalacs

Kurtos kalacs



Ingrediente reteta:


  1. 300 ml. lapte putin incalzit

  2. 30 gr. drojdie

  3. 100 gr. unt topit

  4. 60 gr. zahar

  5. 2 oua

  6. 750 gr. faina

  7. unt topit

  8. 250 gr. zahar



Timp de preparare: o ora si 30 de minute


Mod de preparare:

In prima etapa faina este adaugata intr-un vas si se face o gaura mica in mijlocul fainii, se pune drojdia in aceasta gaura si apoi se toarna laptele caldut, dupa care se framanta bine cu mana pana cand drojdia, laptele si faina sunt bine omogenizate. Se acopera vasul cu un stergar si se lasa 10-15 minute, pana cand drojdia incepe sa-si faca efectul. Odata crescut aluatul se amesteca untul topit, zaharul si ouale, dupa care se toarna peste aluat si se framanta bine si se lasa din nou la dospit intr-un loc calduros timp de aproximativ o ora. Odata dospit aluatul, se intinde, se taie in fasii inguste ce se infasoara pe un cilindru. Coacerea colacilor kurtos kalacs in mod traditional se face deasupra unor carbuni incinsi, dar in lipsa acestora se poate folosi cuptorul. Se coc in jur de 20 de minute la o temperatura de 200 de grade si se invart usor. dupa 10 minute de coacere se scot din cuptor sau se iau de pe gratar, se dau cu unt topit si apoi se dau prin zahar. Se mai coc inca 10 minute sau pana cand zaharul se caramelizeaza usor. Odata copti se mai pot da prin nunca, cocos, scortisoara, etc.

Reteta culinara: din categoria dulciuri si desert





Bijuteria de lux Papillon Construct