Retete culinare

Kaizer

Retete culinare: Kaizer

Kaizer



Ingrediente reteta:


  1. 1.2 Kg piept de porc cu sorici

  2. 250 gr. de sare

  3. o lingurita de zahar

  4. 2 foi de dafin

  5. 2 linguri de chimen macinat

  6. 2 linguri de boia dulce

  7. 2 catei de usturoi curatati

  8. 1 lingura de piper negru macinat

  9. 2 linguri de ulei de floarea soarelui

  10. 3 linguri de vin alb



Timp de preparare: trei ore


Mod de preparare:

Se amesteca 70 de grame de sare cu zaharul si freaca bine pieptul de porc pe ambele parti dupa care se lasa la rece 24 de ore. A doua zi bucata de carne se clateste cu apa rece si se aseaza intr-un bol peste care se toarna saramura preparata din restul sarii dizolvata intr-un litru de apa unde se lasa o saptamana, insa se intoarce din cand in cand. Dupa ce se scoate din saramura se opareste in 3 litri de apa clocotita si se lasa la zvantat. Se pregateste o pasta din usturoiul pisat si restul condimentelor si se unge pe partea fara sorici, dupa care este bagat in cuptorul incings la 160°C pe gratar acoperit cu o folie sub care se pune o tava cu apa. In cuptor se tine timp de 1.5-2 ore.

Reteta culinara: din categoria mezeluri de casa





Bijuteria de lux Papillon Construct