Retete culinare

Galuste de spanac cu sos de rosii

Retete culinare: Galuste de spanac cu sos de rosii

Galuste de spanac cu sos de rosii



Ingrediente reteta:


  1. 2 linguri ulei de masline

  2. o ceapa tocata marunt

  3. un catel de usturoi zdrobit

  4. un ardei iute rosu

  5. 150 ml. vin alb sec

  6. o conserva de 400 gr. de rosii in suc propriu

  7. fasii de coaja de lamaie

  8. 450 gr. frunze de spanac

  9. 50 gr. branza ricotta

  10. 25 gr. pesmet

  11. 25 gr. parmezan ras

  12. un galbenus

  13. un sfert de lingurita de nucsoara rasa

  14. 5 linguri de faina

  15. 2 linguri de ulei de masline

  16. frunze de busuioc

  17. tagliatelle

  18. piper negru macinat

  19. sare



Timp de preparare: 45 de minute


Mod de preparare:

Uleiul se incinge intr-o cratita unde se va cali ceapa timp de 5 minute, la foc mic, dupa care se adauga usturoiul si ardeiul iute tocat si se lasa totul pe foc inca 5 minute, dupa care se pune vinul, rosiile scurse si tocate si coaja de lamaie. Dupa ce incepe sa clocoteasca se acopera cratita si se lasa sosul sa fiarba 20 minute, dupa care se da capacul deoparte si se mai lasa sosul pe foc inca un sfert de ora, pana se ingroasa. Se scoate coaja de lamaie si se potriveste gustul cu sare si piper. Spanacul se curata si se spala bine dupa care se fierbe in apa cu putina sare. Odata fiert spanacul se scurge de apa in exces se toaca marunt si se pune intr-un castron. La final se pune branza, pesmetul, parmezanul, galbenusul de ou, nucsoara, sarea si piperul dupa gust, se amesteca bine si se fac galuscute mici ce se dau prin faina. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, antiaderenta, si se prajesc galustele la foc mic timp de 5-6 minute, intorcandu-le cu grija, astfel incat sa se prajeasca uniform. Inainte de servire se orneaza cu frunze de busuioc si se serveste cu sosul de rosii si pastele fierte in apa cu sare.

Reteta culinara: din categoria legume si lacto-vegetariene





Bijuteria de lux Papillon Construct