2 kg pulpa de miel
8 catei de usturoi
6 ramurele de rozmarin
4 felii kaiser
4 linguri de ulei de masline
4 linguri de otet de vin rosu
900 gr. cartofi
o ceapa mare
tocana de legume
piper negru macinat
sare
Se incinge cuptorul inainte de gatirea propriuzisa cu circa 15 minute. Cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit se cresteaza carnea de miel din loc in loc, dupa care se taie in bucatele 2-3 catei de usturoi care vor fi asezate impreuna cu bucatele de rozmarin, in crestaturile din carne. La final se pune carnea intr-o tava se adauga sare si piper dupa gust si se acopera carnea cu feliile de pancetta, peste care se toarna o lingura de ulei si se pun ramurelele de rozmarin ramase. Carnea se coace 30 minute in cuptorul preincalzit, apoi se toarna otetul peste carnea din tava. Dupa trecerea celor 30 de minute se curata si se taie cartofi in cuburi mari, iar ceapa si usturoiul in rondele. Legumele se pun in tava, de jur-imprejurul carnii de miel si se toarna peste ele uleiul ramas. Se scade flacara cuptorului si se mai lasa friptura pana ce pulpa de miel va fi bine patrunsa.
Reteta culinara: din categoria carne de miel