Retete culinare

Friptura cu sorici crestat

Retete culinare: Friptura cu sorici crestat

Friptura cu sorici crestat



Ingrediente reteta:


  1. 1 kg. pulpa de porc cu sorici

  2. o lingurita de boia iute de ardei

  3. 2 cepe

  4. 2 catei de usturoi

  5. o jumatate de ligurita de chimen

  6. o jumatate de ligurita de busuioc



Timp de preparare: o ora si 40 de minute


Mod de preparare:

Se spala bine carnea dupa care se cresteaza soriciul ce trebuie frecat apoi cu boiaua iute de ardei, cu usturoiul si cu busuiocul. Carnea astfel pregatita se aseaza intr-o tava, unde mai trebuie puse cele doua cepe curatate si taiate marunt. Carnea din tava trebuie acoperita cu apa clocotita, dupa care se baga in cuptorul bine incins unde trebuie sa stea circa 90 minute. Carnea trebuie intoarsa de mai multe ori pe toate fetele, pana devine rumena si crocanta. Daca apa scade se mai pune cat este necesar. Cu putin inainte de a fi gata, carnea trebuie asezata cu sorici in sus si lasata sa se rumeneasca bine. Poate fi servita cartofi sau varza calita.

Reteta culinara: din categoria carne de porc





Bijuteria de lux Papillon Construct