maruntaie de miel
7 oua
patrunjel verde
usturoi verde
ceapa verde
sare, piper, delikat
naframa/praporul care se tine in apa rece
Se fierb foarte bine maruntaiele. Intre timp se pun la fiert 5 oua. Pana cand se fierb atat maruntaiele cat si ouale, se taie marunt patrunjelul, ceapa, usturoiul. Dupa ce s-au fiert maruntaiele, acestea se scurg si se dau prin masina de tocat, dupa care se amesteca cu patrunjelul, ceapa si usturoiul. Peste intreaga compozitie se pun doua oua si se framanta, iar apoi se adauga sare, piper, delikat toate dupa gust. Se i-a o tava de cozonac in care se asaza naframa/praporele, apoi se pune o jumatate din compozitie, peste se aseaza ouale fierte peste care se pune cealalta jumatate de compozitie. Se acopera totul cu naframa de miel si se da la cuptor pana cand face deasupra o crusta. Lasam sa se raceasca si apoi putem felia drobul care, se poate servi cald sau rece.
Reteta culinara: din categoria organe