Retete culinare

Cotlete de miel cu sos balsamic

Retete culinare: Cotlete de miel cu sos balsamic

Cotlete de miel cu sos balsamic



Ingrediente reteta:


  1. 4 cotlete de miel

  2. o jumatate de lingurita de rozmarin uscat

  3. un sfert de lingurita busuioc uscat

  4. o jumatate de lingurita cimbru uscat

  5. o lingura de ulei de masline

  6. 2 cepe taiate fasii

  7. 100 ml. otet balsamic

  8. 100 ml. supa de pui

  9. o lingura de unt

  10. piper negru macinat

  11. sare



Timp de preparare: 40 de minute


Mod de preparare:

Intr-un castron mic se amesteca rozmarinul, busuiocul, cimbrul cu sare si piper dupa gust. Cu acest amestec aromatic se dau cotletele de miel de pe ambele parti si se pun pe o farfurie ce se acopera pentru 15 minute pentru a absorbi aromele. Dupa ce trec cele 15 minute se incinge cuptorul se pune uleiul de masline intr-o tava si se pun cotletele de miel la prajit cate 15 minute pe fiecare parte dupa care se scot din tigaie, si sa pastreaza calde pe un platou. Se curata bucatelele de carne sau arsura din uleiul in care am prajit cotletele si cu acest ulei se caleste ceapa pana se rumeneste, apoi se adauga otetul, se mesteca bine si la final se pune supa de pui lasandu-se pe foc pana cand sosul scade la jumatate. La servire se aseaza cotletele in farfurie si se toarna peste ele sosul balsamic.

Reteta culinara: din categoria carne de miel





Bijuteria de lux Papillon Construct