Retete culinare

Cornuri din aluat dospit

Retete culinare: Cornuri din aluat dospit

Cornuri din aluat dospit



Ingrediente reteta:


  1. 500 gr. faina

  2. 250 gr. untura

  3. 25 gr. drojdie

  4. 3 lingurite zahar

  5. 1 ou

  6. 1 lingurita rasa de sare

  7. rom

  8. vanilie

  9. lapte cat se cere



Timp de preparare: o ora


Mod de preparare:

Intr-un vas se cerne faina, in mijloc se face un loc mic in care se pune untura rece, oul si drojdia care in prealabil a fost inmuiata in lapte imreuna cu zaharul, sarea si romul. Se framanta acest aluat foarte bine, dupa care se se lasa sa creasca intr-un loc caldut. Dupa, se imparte altul in 5 bucati care se intaind rotund. Fiecare bucata se imparte in raze, in opt bucati si se fac cornutile pe care le putem umple cu nuca, marmelada, branza, etc. Se lasa sa mai creasca supa care se ung cu ou si se coc la foc normal.

Reteta culinara: din categoria dulciuri si desert





Bijuteria de lux Papillon Construct