Retete culinare

Ciorba taraneasca

Retete culinare: Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca



Ingrediente reteta:


  1. 2 litri apa

  2. 1 litru bors

  3. 1 kg carne de vaca

  4. 1 ceapa

  5. 1 morcov

  6. 1 patrunjel

  7. ½ telina

  8. 1 mana fasole tucara

  9. jumatate de varza mica

  10. 2 cartofi

  11. 2 rosii

  12. verdeata (marar, patrunjel, leustean)

  13. sare



Timp de preparare: o ora


Mod de preparare:

Se taie carnea de vaca in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma de doua trei ori. Se pune sare. Se adauga apoi tot zarzavatul taiat marunt, fasolea tucara taiata bucati si spre sfarsit varza, cartofii si rosiile, sau o lingura de bulion de rosii. Se lasa sa fiarba cat trebuie, fara sa se sfarame zarzavatul. Separat se fierbe 1 litru bors si se strecoara in oala in care fierbe zarzavatul. Se adauga frunze de leustean sau de tarhon, de patrunjel si de marar. Se gusta de sare, se potriveste de acru, se adauga la nevoie sare de lamaie dizolvata separat, in apa. Se lasa sa mai dea cateva clocote.

Reteta culinara: din categoria supe, borsuri sau ciorbe





Bijuteria de lux Papillon Construct