un piept mare de pui cu piele si os
o ceapa
o telina mare
un pastarnac
o radacina de patrunjel
3 morcovi
un gogosar
un ardei gras rosu
3 oua
300 ml. smantana 20% grasime
doua linguri otet
4 catei de usturoi
o legatura patrunjel
Se curata si se taie in doua pieptul de pui dupa care se pune la fiert doar in apa cu sare. Dupa ce incepe sa clocoteascase curata spuma, se pune ceapa intreaga si radacinoasele ce sunt curatate si taiate in bucati mari. Dupa ce au fiert atat carnea cat si legumele se scot din oala, carnea se dezoseaza, se curata de piele si se taie pieptul sub forma de fasii. Telina, pastarnacul, radacina de patrunjel si optional ceapa vor fi puse in blender cu o cantitate suficienta de apa si vor fi pasate pana se vor transforma intr-o crema, iar morcovul se va taia rondele. Se pun toate la fiert si se mai adauga cubuletele de gogosar si ardei care in prealabil trebuie copt. Smantana se amesteca bine cu galbenusul de ou si se amesteca usor cu supa fierbinte cate putin pentru a nu se taia. Dupa ce se subtiaza se adauga in oala, se adauga usturoiul pisat ca la mujdei si se lasa la fiert inca 2-3 minute, iar la final se pune sare, otet si patrunjelul tocat. Se serveste cu ardei iute.
Reteta culinara: din categoria supe, borsuri sau ciorbe