Retete culinare

Ciorba de dovlecei umpluti

Retete culinare: Ciorba de dovlecei umpluti

Ciorba de dovlecei umpluti



Ingrediente reteta:


  1. 2 litri apa

  2. 1 litru bors

  3. zarzavat de supa

  4. verdeata

  5. 6 dovlecei

  6. 3 rosii

  7. sare

  8. 1 galbenus

  9. 2 linguri smantana

  10. 500 gr. carne

  11. 1 felie de paine

  12. 200 gr. orez

  13. 1 ceapa

  14. 1 ou

  15. piper



Timp de preparare: o ora si 30 de minute


Mod de preparare:

Se pun la fiert un morcov, un patrunjel, o ceapa, putina telina. Se aleg pentru umplut sase dovlecei tineri, mai subtiri, se rad de coaja, se taie in doua si se scobesc inauntru. Se face umplutura din 0,500 kg de carne. Osul ramas de la carne se pune la fiert impreuna cu zarzavatul. Carnea se trece prin masina impreuna cu miezul de la o felie de paine muiat si stors bine, si se amesteca putin orez, ales, spalat si inflorit (fiert putin) mai inainte, un ou, o ceapa mica tocata, verdeata si sare. Cu aceasta tocatura se umplu dovleceii, care se fierb in supa de zarzavat. Daca mai ramane umplutura, se fac perisoare, care se pun de asemenea la fiert. Separat se fierbe borsul, se strecoara in oala cu dovlecei si se adauga verdeata, cateva cozi de ceapa taiate marunt si sare cat trebuie. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Intr-un castron se bate galbenusul cu smantana si se amesteca incet cu ciorba.

Reteta culinara: din categoria supe, borsuri sau ciorbe





Bijuteria de lux Papillon Construct