Retete culinare

Carnati de porc

Retete culinare: Carnati de porc

Carnati de porc



Ingrediente reteta:


  1. 15 kg carne de porc mai grasa

  2. 20 metri mate de porc

  3. 400 de grame de usturoi

  4. 300 de grame de sare

  5. 80 grame de piper

  6. 250 de grame de boia dulce

  7. 2 litri supa de carne cu oase

  8. 5 linguri de cimbru uscat



Timp de preparare: doua ore


Mod de preparare:

Pentru niste carnait gustosi este indicat a se folosi carne cu grasime pe ea cum ar fi: pulpa, burta, ceafa, etc, in care proportia de grasime in carne este de 50%. O parte din aceasta grasime se topeste prin uscare sau afumare. Matele trebuie spalate bine si tinute in otet pentru a disparea eventualele mirosuri. Carnea se da prin masina de tocat, dupa care se curata usturoiul si se piseaza fin, iar pentru a se evita stricarea acestuia in carnati este indicat sa se stoarca bine printr-o sita marunta si sa se arunce partea stoarsa. Se amesteca bine: carnea, zeama de usturoi cu 1 litru de supa de carne (cea mai buna este zeama in care au fiert piftiile deoarece contine gelatina). Se continua amestecarea carnii in timp ce se pune in compozitie: sarea, piperul macinat, boiaua de ardei, cimbrul si zeama de carne. Amestecul trebuie framantat pana ce se omogenizeaza bine. Umplerea matelor se face cu ajutorul unui carnatar pe care dupa ce este tras matul se face un nod in capatul acestuia. Din loc in loc, la aproximativ 30-35 de centimetri, se rasuceste matul de doua-trei ori si cu un ac se impung carnatii pentru a elimina golurile de aer si a permite carnatilor sa se zvante. Odata terminati carnati trebuie pusi sa se scurga si sa matureze timp de 12 ore, insa nu uita sa pui un vas sub ei pentru a prelua eventualele scurgeri de grasime.

Reteta culinara: din categoria mezeluri de casa





Bijuteria de lux Papillon Construct