´╗┐

Retete culinare

Cannelloni - reteta italiana

Retete culinare: Cannelloni - reteta italiana

Cannelloni - reteta italiana



Ingrediente reteta:


  1. 2 linguri ulei de masline

  2. 175 gr. carne tocata de porc

  3. 75 gr. ficat de pui

  4. o ceapa mica tocata marunt

  5. un catel de usturoi zdrobit

  6. 175 gr. frunze de spanac

  7. o lingura de oregano

  8. nucsoara data pe razatoare

  9. 175 gr. ricotta

  10. 25 gr. unt

  11. 25 gr. faina

  12. 600 ml lapte

  13. 600 ml. sos de rosii

  14. 16 cannelloni

  15. 50 gr. parmezan ras

  16. salata verde pentru garnitura

  17. piper negru macinat

  18. sare



Timp de preparare: o ora si 20 de minute



Mod de preparare:

Cuptorul trebuie pornit cu 10 minute inainte de a te apuca de gatit. Uleiul se incinge intr-o tigaie unde se caleste circa 5 minute carnea tocata de porc si ficatul care trebuie de asemenea, tocat marunt. Odata calite se adauga ceapa si usturoiul, iar dupa inca 4 minute, se mai adauga spanacul fiert si maruntit, oregano, un strop de nucsoara, sare si piper dupa gust. Se lasa preparatul pe foc pana ce se evapora tot lichidul si apoi trebuie asteptat sa se raceasca amestecul si se incorporeaza branza ricotta. Intre timp, se topeste untul si se presara faina, aproximativ 2 minute in care se amesteca incontinuu, astfel incat faina sa nu se arda. Odata incheiata aceasta etapa vasul trebuie luat de pe foc si se toarna laptele, incet-incet, amestecand tot timpul, se pune din nou amestecul pe foc si se lasa laptele sa fiarba impreuna cu faina, amestecand tot timpul, pana cand sosul incepe sa se ingroase. Dupa ce sosul s-a ingrosat se pune cateva linguri de sos de rosii pe fundul unui vas termorezistent se umple cannelloni cu amestecul de carne si se aseza intr-un vas. Deasupra se toarna sosul de rosii ramas, apoi sosul de lapte, se presara parmezanul ras si se pune totul la copt timp de 30-35 minute in cuptorul preincalzit. Se serveste imediat, cu salata verde alaturi.

Reteta culinara: din categoria bucataria internationala