Retete culinare

Burek - reteta croata

Retete culinare: Burek - reteta croata

Burek - reteta croata



Ingrediente reteta:


  1. 500 gr. foi de placinta care pot fi foi de placinta facute acasa sau inghetate cumparate

  2. 150 gr. unt topit

  3. 500 gr. carne tocata (de obicei carne de vita sau amestec de carne de vita si porc)

  4. 1 ceapa mare, tocata fin

  5. 2 catei de usturoi, tocati fin

  6. 2 linguri de ulei de masline

  7. 1 ou

  8. Sare si piper dupa gust

  9. 1 lingurita de boia de ardei dulce (optional)



Timp de preparare: o ora


Mod de preparare:

Burek este un preparat traditional din bucataria balcanica, insa Croatia are propria sa varianta rezultand un delicios aluat umplut. Intr-o tigaie mare, se incinge bine uleiul de masline si se caleste ceapa si usturoiul pana devin moi si aurii, dupa care se adauga carnea tocata care se rumeneste bine. Odata rumenita carnea, se opreste focul si se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce, dupa gust. Pana ce amestecul se raceste se preincalzeste cuptorul la 180°C si se unge o tava cu unt sau ulei, dupa care se aseaza o foaie de placinta pe fundul tavii, care se acopera cu umplutura facuta mai devreme apoi un alt strat de foi de placinta si umplutura. Se repeta procedeul pana cand se formeaza un strat consistent de foi de placinta si carne pentru a se obtine grosimea dorita. Foile de placinta trebuie unse cu unt topit pentru a nu se intarii la cuptor. Partea de sus a burek-ului se unge bine cu un ou batut, dupa care se pune in cuptorul preincalzit timp de 30- 40 de minute sau pana cand este frumos rumenit. Inainte de a fi servit, burek-ul trebuie lasat sa se raceasca si apoi se taie in bucati. Burek-ul croat este delicios atat cald, cat si rece, si poate fi savurat ca gustare sau ca fel principal al unei mese.

Reteta culinara: din categoria bucataria internationala





Bijuteria de lux Papillon Construct