140 gr. unt sau margarina pentru prajituri (Delma, Rama, Unirea)
100 gr. zahar pudra cu aroma de vanilie
140 gr. faina
2 oua mari batute
un plic praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
100 gr. ciocolata
300 ml. frisca
3 linguri zahar
ornamente pentru prajituri
Se freaca untul cu zaharul pana cand totul devine o crema moale, iar zaharul este topit. Se adauga coaja de lamaie dupa care se adauga ouale, faina si praful de copt. Toata compozitia se amesteca foarte bine pana obtinem un amestec omogen Intr-o tava se aseaza formele de briose in care se pune aluatul, dar numai pana la jumatate (acestea vor creste). Se dau la cuptorul incins la 180 °C si se tin la cuptor aproximativ 20 de minute. Intre timp, ciocolata maruntita zaharul si frisca se incalzesc pana cand ciocolata se topeste, iar compozitia i-a o forma omogena. Dupa ce se lasa racit briosele se acopera cu glazura si se orneaza cu ornamente pentru prajituri, sau cu nuca maruntita. glazura omogena.
Reteta culinara: din categoria dulciuri si desert