Retete culinare

Antipasto de penne - reteta italiana

Retete culinare: Antipasto de penne - reteta italiana

Antipasto de penne - reteta italiana



Ingrediente reteta:


  1. 3 dovlecei nu prea mari

  2. 4 rosii

  3. 175 gr. sunca

  4. 2 linguri ulei de masline

  5. 350 gr. paste fainoase

  6. un borcan de 285 gr. sos antipasto

  7. 125 gr. mozzarella, scursa si tocata cubulete

  8. 125 gr. gorgonzola sfaramata

  9. 3 linguri patrunjel verde tocat

  10. 150 ml ketchup

  11. 150 ml apa

  12. 350 ml suc de rosii

  13. 100 ml ulei de masline

  14. 100 ml otet aromat cu tarhon

  15. 150 ml zeama de lamaie

  16. 2 catei de usturoi, zdrobiti

  17. o lingura zahar

  18. o lingura sos Worcestershire

  19. o lingura hrean dat prin razatoare

  20. piper negru macinat

  21. piper de Cayenne

  22. sare



Timp de preparare: o ora


Mod de preparare:

Se porneste cuptorul chiar inainte sa te apuci de gatit. Se taie dovleceii in felii groase, rosiile in sferturi si sunca fasii, dupa care se incinge uleiul intr-o tava in care si se pun feliile de dovlecel, apoi se baga tava la cuptor unde este lasata 8 minute, si se amesteca. Se adauga rosiile si impreuna cu legumele se mai dau la cuptor inca 3 minute. Se pun fasiile de sunca peste legume sise coace totul 4 minute, dupa care se scoate tava din cuptor si se potriveste gustul cu sare si piper. Urmatorul pas este prepararea sosului antipasto, amestecand cu ajutorul unui blender sau al robotului de bucatarie urmatoarele ingrediente: ketchup 150 ml, apa, 350 ml suc de rosii, 100 ml ulei de masline, 100 ml otet aromat cu tarhon, 150 ml zeama de lamaie, 2 catei de usturoi zdrobiti, o lingura de zahar, o lingura de sos Worcestershire, o lingura hrean dat prin razatoare, piper de Cayenne si sare dupa gust. Odata mixate bine toate ingredientele rezulta un sos ce este bine a fi pastrat intr-un borcan, la frigider. Se fierb pastele in apa cu sare, se scurg, apoi se clatesc si se scurg din nou. La sfarsit se adauga cantitatea dorita de sos antipasto cu legumel si se baga din nou tava in cuptor pentru 2-3 minute, dupa care se pun pastele, branzeturile si patrunjelul verde, se amesteca din nou si se lasa tava in cuptor inca 5 minute.

Reteta culinara: din categoria bucataria internationala





Bijuteria de lux Papillon Construct